Vepřové závitky s fenyklem v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g krkovičky
100 g Loveckého salámu
100 g sýru Niva
2 červené cibule
2 šalotky
1 bulva fenyklu
1 řapík celeru
2 lžíce křenu (ze skleničky)
koření Meat masala (Čarodějka)
3 lžíce oleje
1 lžička hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme,osolíme,potřeme křenem,poklademe hranolkem loveckého salámu, hranolkem sýru a kouskem řapíku celeru. Zavineme a zajistíme nití nebi párátkem, osolíme,okořeníme.

  2. Do pomalého hrnce dáme olej, nakrájené cibule, vložíme závitky a dáme pomalit.

  3. Za hodinu do hrnce přidáme nakrájený fenykl, ještě trochu okořeníme a pokračujeme v pomalení (3 hodiny).

  4. Závitky vybereme a vzniklý vývar nebo výpek (nevím jak to nazvat) ochutíme, přidáme trochu horké vody, zahustíme moukou a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!