Vepřové srdce na uzené paprice

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 ks vepřového srdce
1 velká cibule
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
4 kávové lžičky uzené papriky
20 dkg uzeného špeku
1 kostka masoxu
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme najemno nakrájenou cibuli uzenou mletou papriku a společně zlehka orestujeme.

  2. Srdce zbavíme krevních sraženin a nakrájíme na stejně velké kostky.

  3. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a lehce orestujeme. Podlijeme vodou. Nové koření, bobkový list a kostku masoxu přidáme do hrnce k vepřovému srdci, promícháme a dusíme do měkka. Dusíme, až je srdce měkké což trvá asi 45 minut.

  4. Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu. Lehce provaříme cca 15 minut. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží vhodné jsou i špecle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!