Kynutý mandlový chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
30 g moučkového cukru
špetka soli
1/2 vanilkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
kvásek
1 žloutek
60 g rozpuštěného másla
125 ml mléka
50 g sekaných mandlí
1 rozšlehané vejce na potření
Poleva:
šťávu z 1 citronu
3 lžíce moučky cukru

Postup přípravy receptu

  1. z uvedených surovin kromě mandlí vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je kynout.

  2. Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle, urovnáme do chlebíčkové formy a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 170°C 40 minut dočervena.

  3. Z citronové šťávy a moučkového cukru umícháme lesklou řidší polevu.

  4. Upečený chlebíček necháme zchladnout a pak je potáhneme polevou. Navrch jsem ho ještě ozdobila hroznovým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!