Vepřové srdce na smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 srdce
1 velká cibule
lžíce sádla
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
nové koření
celý pepř
bobkový list
špetka mleté sladké papriky
cca 2 lžíce hl. mouky
200 g smetany na vaření nebo ke šlehání
oloupané kolečko citronu
sůl
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Srdce důkladně očistíme a rozpůlíme. Cibuli a zeleninu nakrájíme na drobno. Společně orestujeme na sádle do hněda. Přidáme srdce a opečeme. Přihodíme papriku, citron, koření v čajítku, bobkový list a sůl.

  2. Zalijeme vodou tak, aby voda byla jen zároveň s masem. Vaříme do měkka. Lepší je vařit v tlakáči cca hodinku. Měkké srdce vytáhneme a nakrájíme na kousky. Z vývaru vytáhneme koření a citron. Rozmixujeme ponorným mixérem. Smetanu zředíme troškou vývaru a rozmícháme mouku. Nalijeme do základu a povaříme.

  3. Vrátíme nakrájené srdce a společně provaříme. Dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!