Čínoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lžíce arašídového oleje nebo sezamového oleje
2 lžíce arašídů
1/2 pórku
1/4 hlávky bílého zelí
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička strouhaného zázvoru
1 hrnek rýže
1,5 hrnku vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Já obvykle propláchnutou rýži zaliji 1,5 násobkem vody, osolím, přivedu k varu, stáhnu plotýnku na nejnižší stupeň a pod pokličkou dusím 15 minut.

  2. V hlubším hrnci rozpálíme olej a krátce na něm osmažíme arašídy. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a asi 3 minuty opékáme.

  3. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a drobně nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody a sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme 10-15 minut (záleží, jak má kdo rád zelí křupavé).

  4. Poté vmícháme uvařenou rýži, dochutíme sojovou omáčkou nebo solí a necháme 5 minut pod pokličkou dojít, aby se propojily chutě. Poté ihned servírujeme, nejlépe ozdobené čerstvým pórkem a sekanými arašídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy