Vepřové slezinky na špeku dušené v leču

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových slezinek
150 g valašského špeku
330 g zeleninového leča Hamé
1 pl oleje
1 pl hladké mouky
1 cibule
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové slezinky opláchneme, vyřízneme zbytky bránice a slezinky nakrájíme na cm široké proužky.

  2. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a zeleninu z leča překrájíme na menší kousky.

  3. Do většího hrnce dáme na rozehřátý tuk orestovat špek společně s cibulí, přidáme nakrájené slezinky a necháme zatáhnout.

  4. Poté přidáme pokrájené lečo i se šťávou, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni za občasného zamíchání dusíme 25 minut.

  5. Hladkou mouku si rozmícháme ve 200 ml studené vody a po troškách přiléváme do slezinek.

  6. Podle toho, jakou chceme mít hustotu pokrmu, buď vlijeme všechno, nebo dle potřeby. 10-15 minut ještě provaříme, dle chuti dochutíme a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!