Vepřové roládky plněné mrkví pro Tejaju

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřového masa
5 mrkví
zelenou cibulovou nať
sekaný libeček
limetková šťáva
rybízová marmeláda
1 cibule
sůl
pepř
1 kostka zeleninového bujonu
1 PL hladké mouky
máslo na orestování cibule

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového masa ukrojíme 2 pláty na 2 rolády. Přes folii rozklepeme hezky do stran, po obou stranách osolíme a mírně opepříme. Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkví, pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou, posypeme libečkem (petrželkou) a zelenou natí z cibulky. Zavineme do rolády a zavážeme nití.

  2. Na másle orestujeme pokrájenou cibuli, rolády ze všech stran osmahneme, podlijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostku bujonu, hrnec uzavřeme a necháme na mírném ohni od doby varu syčet 20 minut. Pak hrnec vypneme, necháme dojít, otevřeme, rolády vyjmeme a odstraníme nitě.

  3. V 1 dl studené vody rozmícháme 1 PL mouky, pomalu vléváme do šťávy z masa a ještě chvíli asi 10 minut necháme provařit. Může se podávat s bramborem, bramborovou kaší, rýží i houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!