Bramborové placky s restovanou hlívou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500-600 brambor
150-200 g hlívy ústřičné
50 g uzeného strouhaného sýru
lžička sádla
1 vejce
malá cibule
5-7 stroužků utřeného česneku
cca 50 ml horkého mléka
2 lžíce strouhanky
hladká mouka dle potřeby
kmín
majoránka
sůl
pepř
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme na malé kousky (tvrdé části necháme do polévky). Lžičku sádla rozpustíme a hlívu společně s kmínem restujeme 5-6 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme nahrubo, zbytek najemno. Přidáme k nim drobně nakrájenou cibuli, česnek, vejce, sýr, vychladlé houby a mléko. Přisypeme strouhanku a mouku podle hustoty.

  3. Vše smícháme a dochutíme kořením. Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžíci tvoříme placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové osušíme papírovým ubrouskem. Podáváme se sklenicí studeného mléka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!