Vepřové ragú s červeným zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 600 g vepřového masa
1 cibule
2-3 stroužky česneku
chilli
mletá červená paprika
sádlo
sklenice sterilovaného červeného zelí (cca 750 g)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

  2. V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli krátce orestujeme a posypeme chilli. Přidáme maso a zprudka ho orestujeme, aby se zatáhlo. Posypeme mletou červenou paprikou a přidáme nadrobno nasekaný česnek.

  3. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka. V případě potřeby dolijeme vodu, aby maso bylo ponořené a dusilo se.

  4. Když je maso měkké, přidáme červené zelí (včetně nálevu), promícháme a dochutíme solí a pepřem.

  5. Necháme provařit, aby se chutě propojily.

  6. Podáváme s opečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!