Kuřecí křidélka v pikantní šťávě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích křídel
grilovací koření (koření na rožnění)
olej na smažení
1 pl oleje
1 cibule nakrájená nadrobno
2 rajčata bez slupky nakrájená na větší kostky
2 pl čerstvého zázvoru pokrájeného nadrobno
4 pl sladké chilli omáčky
100 g očištěné cukety nakrájené na větší kostky
Pokud budeme chtít, můžeme křídla naložit přes noc do marinády:
600 ml kefíru
2 prolisované stroužky česneku
1 pl prolisovanéh čerstvého zázvoru
1 pl sušeného rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Křídla očistíme, odřízneme v kloubu poslední špičatý článek (přichytává se při pečení) a buď posypeme kořením a zprudka opečeme ve větším množství oleje a odložíme stranou, nebo nekořeníme ničím, naložíme do marinády a necháme v lednici přes noc uležet.

  2. Poté marinádu necháme z křídel mírně okapat, prudce osmažíme a odložíme stranou.

  3. V pekáčku na oleji zpěníme cibuli, přidáme rajčata, zázvor, cuketu a chilli omáčku.

  4. Osmažená křídla do této směsi narovnáme, vložíme do předehřáté trouby(já mám plynovou) a nepřikryté na 3/4výkon pečeme 20minut. Podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!