Vepřové plátky se sýrem v alobalu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg brambor
0,5 kg vepřového či kuřecího masa
30 dkg Nivy
trochu polohrubé mouky
1 zelená paprika
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého barevného pepře
špetka sušené bazalky
špetka majoránky
špetka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem.

  2. Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme,obalíme lehce v polohrubé mouce, přidáme mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky.

  3. Připravíme si čtyři pláty alobalu, dáme na ně plátky brambor, plátky masa a navrch dáme Nivu.

  4. Kdo nemá Nivu rád, dá se použít jiný sýr, ale Niva je Niva!

  5. Navrch dáme kousek zelené papriky.

  6. Pořádně zabalíme do alobalu, zatlačíme kraje, aby nám obsah nevytékal a dáme péci asi na 200 stupňů asi půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!