Vepřové plátky se sýrem v alobalu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg brambor
- 0,5 kg vepřového či kuřecího masa
- 30 dkg Nivy
- trochu polohrubé mouky
- 1 zelená paprika
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého barevného pepře
- špetka sušené bazalky
- špetka majoránky
- špetka tymiánu
Postup Vepřové plátky se sýrem v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem.
Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme,obalíme lehce v polohrubé mouce, přidáme mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky.
Připravíme si čtyři pláty alobalu, dáme na ně plátky brambor, plátky masa a navrch dáme Nivu.
Kdo nemá Nivu rád, dá se použít jiný sýr, ale Niva je Niva!
Navrch dáme kousek zelené papriky.
Pořádně zabalíme do alobalu, zatlačíme kraje, aby nám obsah nevytékal a dáme péci asi na 200 stupňů asi půl hodiny.