Marinované kuřecí kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích řízků
Na marinádu:
1 dcl bílého suchého vína
1 dcl oleje
1 PL sójové omáčky
2 bobkové listy
1 KL římského kmínu
1 KL chilli
2 stroužky česneku
čerstvý tymián
sůl
pepř
Na obalení:
strouhanka
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky nebo menší kousky a min. na 2 hodiny je naložíme do marinády.

  2. Poté kousky obalíme ve strouhance s posekanou petrželkou a poskládáme na plech s pečícím papírem.

  3. Potřeme lehce olejem a pečeme v rozpálené troubě na 200 C cca 15 minut, aby kousky nebyly vysušené.

  4. Podáváme s česnekovou majonézou, tatarkou nebo jiným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!