Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- hovězí maso 1/2 kg (vepřové)
- sádlo
- 1 větší cibule
- sůl
- 1-2 stroužky česneku
- 1 sáček kapusty
- 15 dkg slaniny
- hladká mouka
- voda (záklechtka)
Postup Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Když je maso poloměkké, přidáme spařenou pokrájenou kapustu, nalisovaný česnek a ještě chvilku vaříme, aby bylo maso měkké.
Zahustíme záklechtkou. Nakonec přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a rozškvařenou a zamícháme.