Vepřové na másle a čerstvě utržených nakládačkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty (vykostěné kotlety, krkovička)
2-3 PL másla
2 bobkové listy
medvědí česnek
sůl
pepř
nové koření
drcený kmín
špetka uzené papriky
mouka
6 malých okurek nakládaček, čerstvě utržených (nezavařených)

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, (spíše slabší, přece jen se s nimi lépe pracuje), osolíme, zlehka poprášíme uzenou paprikou, posypeme sušeným medvědím česnekem a pěkně maso po stranách nařízneme.

  2. V nádobě (nebo v tlakovém hrnci) rozehřejeme máslo,(pokud Vám svědomí napovídá, dejte trochu více), opečeme maso z obou stran tak, aby se dobře zatáhlo.

  3. Podlijeme vývarem nebo vodou, aby bylo maso lehce ponořené, přidáme bobkový list, drcený kmín a dusíme.

  4. Chvíli před změknutím masa do šťávy vložíme plátky omytých a nakrájených nakládaček a dál dusíme doměkka. Vše můžeme lehounce zahustit moukou, ale lepší je, když omáčka má podobu i chuť přírodní šťávy.

  5. Odstraníme bobkový list a nové koření. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s novým bramborem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!