Vepřové na houbách v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 lžíce oleje
30 g špeku
hrst předem namočených lesních hub
4 kotlety (plátky krkovice, kýty)
sůl
pepř
kmín
lžička sladké červené papriky
Na zahuštění:
tmavá hotová jíška nebo 1-2 lžíce mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na dno PH dáme olej a drobně pokrájený, dobře vyuzený špek. Na to dáme namočené sušené houby i s houbovou vodou, ve které byly houby namočené, na ně naklepané kotlety, osolené a mírně opepřené. Ty posypeme kmínem a lžičkou sladké papriky. Podlijeme vodou a pomalíme cca 2,5 - 3 hod.

  2. Po této době zkusíme, je-li maso už měkké, aby se nám plátky nerozpadly (mně se po třech hodinách rozpadly). Zahustíme nejlépe hotovou tmavou jíškou (omáčka má pak pěknou barvu), nemáme-li, tak záklechtkou (voda s rozmíchanou moukou). Necháme chvíli (alespoň 10 minut) provařit.

  3. Můžeme podávat s brambory, rýží, těstovinami nebo i s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!