Vepřové maso na paprice a kmínu s libečkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřového masa
- 2 cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 2-3 větvičky libečku
- pepř kolik kdo chce
- olej
- sůl
- instantní jíška
Postup Vepřové maso na paprice a kmínu s libečkem
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme narychlo prudce osmažit cibuli nakrájenou na proužky, na ní dáme z obou stran osmažit maso, ke konci smažení dáme mletou papriku s kmínem, necháme jen krátce orestovat - zpěnit a zalijeme vodou, promícháme a dáme dusit.
Během dušení přidáme větvičky libečku, osolíme, můžeme přidat pepř dle chuti a dodusíme dokud nebude maso úplně měkké. Na závěr už jen zahustíme omáčku instantní jíškou, nebo solamylem, který rozmícháme v trošce vody, povaříme a libečkové větvičky vyndáme.