Horácké kuře (s houbami)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
250 g hub
50 g másla
20 g hladké mouky
1 cibule
2 stroužky česneku
1/4 l vývaru (nejlépe drůbežího) nebo vody
1/8 l sladké smetany
citronová šťáva
sůl a pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rozčtvrcené kuře opereme, osušíme, osolíme, opepříme a pečeme na másle 12 minut. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a osmahneme. Potom přidáme nakrájené houby, podlijeme vývarem a dusíme doměkka (asi 1/2 hodiny).

  2. Maso vyjmeme, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, mírně povaříme. Hotovou omáčku ochutíme citronovou šťávou a sekanou petrželkou. Při podávání poléváme porce kuřete horkou omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!