Vepřové květy s pečenými bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 silnějších plátků vepřové kotlety bez kostí (cca 700g)
5 delších plátků slaniny
sůl
pepř
Náplň:
200 g pórku
2 papriky
3 stroužky česneku
30 g másla
Příloha:
750 g brambor
3 lžíce oleje
1 lžíce grilovacího koření
1/2 lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Pórek a papriku nakrájíme na proužky, přidáme nadrobno nakrájený česnek a špetku soli. Pár kousků pórku a papriky si necháme stranou na ozdobení. Vše důkladně promícháme a na másle zprudka předsmažíme tak, aby zelenina zůstala křupavá. Hotovou směs dáme stranou vychladnout.

  2. Omyté brambory nakrájíme na menší kostky (cca 1cm velké). Promícháme je s grilovacím kořením, solí a olejem. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a dáme je na 40 minut péct do trouby rozehřáté na 200°C.

  3. Plátky tence rozklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed plátku položíme kopeček předsmažené zeleniny a z masa uzavřeme jako měšec (váček). Kolem něj ovineme plátek anglické slaniny a celé ovážeme provázkem, jako když balíme balíček – vytvarujeme květ, pevně stáhneme a konce svážeme (foto). Nejdříve celé květy“ ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo a pak dáme do předehřáté trouby (200°C) pouze na 10 minut dopéct. Plátky jsou slabé a uvnitř je předsmažená zelenina, takže se nemusíme bát, že by bylo jídlo nedodělané. Maso je šťavnaté a měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!