Vepřové kotletky na černém pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kotlety (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové)
1 černé pivo
150 g anglické slaniny
4 lžíce plnotučné hořčice
1 velká cibule
4 lžíce hladké mouky
1/2 ks sáčku grilovacího koření
pepř
kmín
olej
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostičky, nasypeme na něj grilovací koření, 4 lžíce hořčice, pepř, sůl (pokud ovšem grilovací koření sůl už obsahuje, nepřisolujeme) a necháme v ledničce nejlépe přes noc uležet.

  2. Na pánvičce si rozehřejeme trochu oleje a sádla, přidáme nakrájenou cibuli, slaninu a restujeme dozlatova, přidáme marinovanou směs a znova restujeme, dokud se maso ze všech stran neopeče. Posléze zaléváme černým pivem a maso takto dusíme pod pokličkou do změknutí (cca 1 hod). Můžeme dolévat vývarem.

  3. Jakmile máme masíčko změklé, připravíme si do hrnečku hladkou mouku, kterou si pomalu rozmícháme studenou vodou. Postupně mouku lijeme do omáčky - do požadované hustoty. Povaříme ještě asi 10 min a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!