Vepřové koleno na medu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno (cca 2 porce)
Marináda:
4 lžíce oleje
2 lžíce grilovacího koření
2 lžíce sladké chilli omáčky
šťáva z 1 citronu
2 lžíce medu
provensálské bylinky
kari

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno vložíme do pekáče a připravíme marinádu, kterou na něj následně nalijeme.

  2. V misce smícháme všechny ingredience, tedy olej, grilovací koření, sladkou chilli omáčku, šťávu z citronu, med, provensálské bylinky a kari. Případně dle chuti cokoli jiného.

  3. Poté, co máme marinádu připravenou, přelijeme jí vepřové koleno a dáme uležet do ledničky. Ideálně tak cca na 2 dny. Stačí však alespoň pár hodin.

  4. Pak dáme péct do trouby, přikryté alespoň alobalem, na 180°C cca na 2 hodiny.

  5. Hodí se k tomu pečivo nebo brambory. Případně dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!