Tymiánový chléb na špízu

Recepty, Grilování

Suroviny

150 g hladké mouky
stroužek česneku
3 snítky tymiánu
1 lžička prášku do pečiva
4 lžíce olivového oleje
100 ml mléka
špetka soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku a prášek do pečiva, lístečky tymiánu, rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Do moučné směsi vidličkou vmícháme olej a pomalu, za stálého míchání přidáváme mléko.

  2. Vál poprášíme moukou a těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké a vláčné. Pomoučenýma rukama ho rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme váleček dlouhý 25 cm a spirálovitě jej omotáme kolem kovového špízu.

  3. Grilujeme asi 25 min, často obracíme. (Samozřejmě, že čím je váleček chlebového těsta silnější, tím hůř se propéká.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!