Vepřové droby na divoko

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 ks vepřového srdce
3 ks vepřových ledvinek
3 ks vepřového jazyku
1 větší cibule
1 svazek koriandru
4 větvičky tymiánu
6 kuliček jalovce
15 dkg uzeného špeku
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a společně restujeme dozlatova. Vepřové ledvinky rozpůlíme a vyřežeme vnitřní části močovodů (tedy jediné nevzhledné části ledvinek), čisté plátky ledvinek podélně přepůlíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Několikrát poté propláchneme v sítku vodou. Srdce zbavíme krevních sraženin a nakrájíme na stejné nudličky jako ledvinky. Jazyky z větší části sloupneme a co nemůžeme sloupnout, to ořežeme nožem. Nakrájíme na stejné nudličky jako ledvinky a srdce.

  3. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou.

  4. Z větviček tymiánu prsty odstraníme jemné lístky, koriandr nasekáme a společně s kuličkami jalovce vložíme do hmoždíře. Se lžičkou hrubozrnné soli utřeme v hrubší kořenitou směs.

  5. Přidáme do hrnce k vepřovým drobům, promícháme a dále dusíme do měkka. Dusíme, až jsou droby měkké tedy asi 45 minut.

  6. Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu. Lehce provaříme cca 15 minut. Podáváme houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!