Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha

Recepty, Ryby

Suroviny

2 pstruhy (zbavené vnitřností)
1 citrón
tymián (čerstvý, šušený v pytlíku)
sůl
pepř
máslo
slanina (není nutná, může se položit přes pstruhy)
Příloha:
vařené brambory
cibulka (osmažená)
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku.

  2. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a kousek másla.

  3. Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody.

  4. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 20 min.

  5. Příloha: uvařené osolené brambory brambory pomačkáme vidličkou, přidáme na oleji osmaženou cibulku a kousek másla, vše vymíchat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!