Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha
Recepty, RybySuroviny
- 2 pstruhy (zbavené vnitřností)
- 1 citrón
- tymián (čerstvý, šušený v pytlíku)
- sůl
- pepř
- máslo
- slanina (není nutná, může se položit přes pstruhy)
- Příloha:
- vařené brambory
- cibulka (osmažená)
- máslo
- sůl
Postup Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku.
Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a kousek másla.
Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody.
Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 20 min.
Příloha: uvařené osolené brambory brambory pomačkáme vidličkou, přidáme na oleji osmaženou cibulku a kousek másla, vše vymíchat.