Vepřová roláda plněná vařenými vejci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta
sůl
pepř mletý
mletá paprika sladká
hořčice
šunkový salám
1/4 ks pórek
1/4 ks červená paprika
paprikový salám nebo klobása
1 ks vejce syrové
4 ks vejce vařené
smetana sladká 2 lžíce
uzený sýr
sůl
máslo
2 cibule středně veliké
hladká mouka
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepř. kýtu prokrojíme na plát a přes mikroten. sáček naklepeme.

  2. Plát osolíme opepříme, potřeme hořčicí a poklademe šukovým salámem.

  3. Do misky si dáme oloupaná a na kostky nakrájená vajíčka, na kostičky nakrájený sýr, paprikový salám nebo klobásu, čerstvou papriku, najemno nakrájený pórek, vklepneme syrové vejce a vlijeme smetanu, osolíme a promícháme.

  4. Směs dáme na připravený plát masa, zavineme a omotáme nití.

  5. Roládu osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme ze všech stran na horkém másle.

  6. Mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C. Během pečení maso párkrát obrátíme, dle potřeby podléváme a šťávou přeléváme přes maso. Když je maso měkké vyjmeme ho stranou a šťávu v troubě nebo na plotně vydusíme na tuk, pak zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme a podlijeme studeným vývarem nebo vodou a řádně promícháme aby nám nevznikly hrudky.

  7. Prováříme asi 20 min a pak přecedíme přes hustý cedník. Necháme ještě chvíli probublat na mírném ohni, aby nám na šťávě vystoupil na povrch tuk a krásně se leskla. Potom už jen dle chuti dosolíme.

  8. Z rolády odmotáme nit a krájíme na plátky asi 1cm široké. Jako příloha se hodí rýže,brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!