Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta
- sůl
- pepř mletý
- mletá paprika sladká
- hořčice
- šunkový salám
- 1/4 ks pórek
- 1/4 ks červená paprika
- paprikový salám nebo klobása
- 1 ks vejce syrové
- 4 ks vejce vařené
- smetana sladká 2 lžíce
- uzený sýr
- sůl
- máslo
- 2 cibule středně veliké
- hladká mouka
- vývar nebo voda
Postup Vepřová roláda plněná vařenými vejci
Postup přípravy receptu
-
Vepř. kýtu prokrojíme na plát a přes mikroten. sáček naklepeme.
Plát osolíme opepříme, potřeme hořčicí a poklademe šukovým salámem.
Do misky si dáme oloupaná a na kostky nakrájená vajíčka, na kostičky nakrájený sýr, paprikový salám nebo klobásu, čerstvou papriku, najemno nakrájený pórek, vklepneme syrové vejce a vlijeme smetanu, osolíme a promícháme.
Směs dáme na připravený plát masa, zavineme a omotáme nití.
Roládu osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme ze všech stran na horkém másle.
Mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, přiklopíme a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C. Během pečení maso párkrát obrátíme, dle potřeby podléváme a šťávou přeléváme přes maso. Když je maso měkké vyjmeme ho stranou a šťávu v troubě nebo na plotně vydusíme na tuk, pak zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme a podlijeme studeným vývarem nebo vodou a řádně promícháme aby nám nevznikly hrudky.
Prováříme asi 20 min a pak přecedíme přes hustý cedník. Necháme ještě chvíli probublat na mírném ohni, aby nám na šťávě vystoupil na povrch tuk a krásně se leskla. Potom už jen dle chuti dosolíme.
Z rolády odmotáme nit a krájíme na plátky asi 1cm široké. Jako příloha se hodí rýže,brambor.