Krémové špenátové rizoto s hráškem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 ČL olivového oleje
50 g kulatozrnné rýže
125 ml polotučného mléka
1/2 ČL sušené zeleniny
80 g mraženého listového špenátu
70 g mraženého hrášku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme rýži.

  2. Přidáme mražený špenát, promícháme, osolíme a přidáme sušenou zeleninu.

  3. Podlijeme trochou mléka a pomalu pod pokličkou dusíme do změknutí rýže. Průběžně mícháme a podléváme. Vystačit by mělo 125 ml mléka, ale v případě potřeby použijte i více.

  4. Na poslední dvě minuty přidáme mražený hrášek, promícháme a necháme společně podusit.

  5. Servírujte jen tak, jako přílohu nebo posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!