Vepřová panenka s nivou a brusinkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g Vepřové panenky (váha nemusí být přesně)
100 g Sýru niva
120 g Brusinek (Kompot NE!)
15 dkg Anglické slaniny
Bylinková marináda (můžete si udělat i domácí)
1 kostka bujónu
400 g Listového špenátu
1 malá šalotka
100 ml smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Den předem naložíme panenku do bylinkové marinády.

  2. Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a nadrobený sýr niva. Kapsu zavřene a svážeme provázkem (aby se nám to nerozjelo;Naplněnou panenku položíme do pekáče, podlejeme vodou,dáme do něj bujón a poházíme do pekáče zbytek brusinek. Přikrejeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby péct. Po 25 minutách alobal sundáme a pečeme ze všech stran, asi 10 minut před koncem pečení položíme anglickou slaninu na hřbet panenky.

  3. Na pánev nalejeme trochu oleje a dáme na ní nakrájenou cibulku. Až bude cibulka zkleněná dáme na ní mražený listový špenát. Nalejeme smetanu a dochutíme solí.(nebo kořením).

  4. Panenka už se dopekla,nandáme na talíř s brambory a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!