Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
1/2 pomeranče - nakrájený na čtvrtky k napichování
2 lžíce koření šalvěje, 2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky namletého koření pepře 5-ti barev
1 velká cibule - nakrájená na větší čtvrtky
1/2 oranžové papriky - nakrájené na čtvrtky
1/2 zelené papriky - nakrájené na čtvrtky
6 cherry rajčat - rozpůlená
1 balení anglické slaniny - nakrájíme každý plátek napůl
slunečnicový olej
1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme koření, citrónovou šťávu a olej. Nakrájíme panenku na tenčí plátky, které naložíme do marinády a necháme tak hodinu v chladu odležet.

  2. Pak maso s pomeranči, slaninou a zeleninou střídavě napichujeme na špízy a na oleji grilujeme ze všech stran, dokud maso není měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!