Šestibarevný okurkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 salátové okurky – překrojíme podélně na polovinu a příčně na plátky
6 oranžových cherry rajčat překrájíme na poloviny, podélně
6 žlutých cherry rajčat překrájíme na čtvrtiny
6 červených cherry rajčat překrájíme podélně na poloviny
1 větší rajče rozčtvrtíme a napříč nakrájíme na plátky
1/2 červené cibule nakrájíme na měsíčky
2 lžičky olivového oleje
1 lžičku červeného vinného octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme okurku i rajčata a cibuli, promícháme. Zalijeme olivovým olejem a octem. Osolíme a opepříme. Vše dobře jemně, ale důkladně promícháme.

  2. I pro tento salát platí, že můžeme hned podávat, ale je dobré ho nechat alespoň čtvrt hodiny nechat proležet a vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!