Vepřová kotleta s fenyklovou směsí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotlety (já měla bez kosti)
1 velký fenykl
2 řapíky celeru
2 velké pomeranče
100 ml bílého vína
1 PL světlé sójové omáčky
50 ml silného vývaru nebo 1PL demi glace + trocha vody
pepř čerstvě drcený (já jsem použila pomerančový od Antonína)
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Z jednoho pomeranče okrájíme kůru i s bílou slupkou a vykrájíme mezi žebry měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu.

  3. Fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na proužky.

  4. Na rozpálené pánvi s olejem opečeme kotlety z obou stran cca 3 minuty (podle výšky masa).

  5. Vyjmeme a zabalíme do alobalu.

  6. Do pánve vsypeme nejprve celer, restujeme asi 5 minut, pak přidáme fenykl, osolíme a opepříme.

  7. Podlijeme vínem, necháme z části odpařit a přilijeme sójovku, pomerančovou šťávu, ještě trochu pepře a vývar.

  8. Necháme dalších 5 minut provařit a pak už jen dáme prohřát pomeranč.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!