Brokolicová pomazánka II.

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g pomazánkového másla bez příchuti
3 lžíce zakysané smetany
1 malá cibule
2 košťály brokolice
hrst růžiček brokolice
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Košťály ostrým nožíkem očistíme a podélně rozřízneme na čtvrtiny.

  2. Společně s růžičkami brokolice dáme do nádoby, vhodné do mikrovlnné trouby.

  3. Přidáme 5lžic vody, přiklopíme poklopem, nebo vložíme do igelitového sáčku, který podhrneme pod nádobu. Vložíme do mikrovlnné trouby(mám 700W) a na nejvyšším stupni vlníme 5minut.

  4. Brokolici, která je změklá na skus dáme na chvíli do studené vody, aby se zachovala svěží barva. Poté dáme na síto okapat.

  5. Košťál nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, růžičky nasekáme a cibuli nakrájíme nadrobno.

  6. V míse důkladně rozmícháme pomazánkové máslo se smetanou, solí a pepřem.

  7. Přidáme nakrájenou zeleninu a promícháme. Dáme na půl hodiny vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!