Vepřové medailonky argentina s fenyklem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 brambor
2 fenykly (čerstvé)
2 dcl smetany na šlehání
20 g másla
1 PL citronové šťávy
olej olivový
pepř
sůl
600 gramů panenky

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentina a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.

  2. Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme.

  3. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova.

  4. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  5. Na závěr přidáme trošku koření bylinkové máslo. Medailonky zprudka opečeme z obou stran, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!