Věnečky z odpalovaného těsta II

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
260 ml mléka
100 g másla
160 g hladké mouky
špetka soli
4 vejce
1/2 PDP
krém:
1,5 sáčku vanilkového pudinku
0,5 l mléka
0,5 dcl rumu
125 g másla
100 g cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Mléko s tukem přivedu k varu a přidám špetku soli, stáhnu z plotny, přisypu mouku, promíchám a vrátím opět na plotnu, nepřestáváme míchat, dokud nám nevznikne hladké těsto, které se nám nelepé na hrnec. Necháme trochu vychladnout, přidáme vejce a prášek do pečiva a zpracujeme. Těstem naplníme cukrářský sáček a stříkáme na plech kolečka (cca 5 cm), každé kolečko nastříkáme jakoby na dvě patra. Dáme péct do trouby vyhřáté na 230°C, po 10 minutách ztlumíme na 180°C a dopečeme ještě zhruba 10 minut. Během prvních deseti minut troubu neotvírat.

  2. Ještě teplé věnečky rozkrojíme napůl, po vychladnutí plníme krémem.

  3. Krém: Pudink připravíme klasickým způsobem v 0,5 l mléka s rumem. Máslo ušleháme s cukrem. Až pudink zchladne, vmícháme máslo s cukrem. Krémem plníme věnečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!