Věnečky se žloutkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml vody
špetka soli
80 g másla
135 g polohrubé mouky
4 vejce
Žloutkový krém:
5 žloutků
110 g práškového cukru
20 g solamylu
1,5 dcl mléka
1 vanilkový cukr
250 g másla
truchu rumu

Postup přípravy receptu

  1. Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit.

  2. Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce a vyšleháme dohladka.

  3. Vložíme do sáčku s větší hvězdičkovou trubičkou a na vymaštěný plech stříkáme malé věnečky.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, po 8 minutách zmírníme na 180 a dopečeme dorůžova.

  5. Teplé rozkrojíme a necháme vychladnout, potom plníme krémem. Krém:

  6. V rendlíku rozšleháme mléko, žloutky, cukry, solamyl a na mírném ohni uvaříme za stálého míchání dohusta.

  7. Za občasného míchání vychladíme, zašleháme máslo do hladké pěny a potom rum.

  8. Krémem plníme věnečky a povrch pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!