Svatební vdolečky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na 1 těsto: 30 dkg polohrubé mouky
5 dkg droždí
5 dkg cukru
1 kelímek smetany ke šlehání
1 pollévková lžíce oleje
3 žloutky
špetka soli
citronová kůra
trocha rumu
Na 2 těsto:
1 máslo
10 dkg hladké mouky
Na posýpku:
hrubá mouka
cukr máslo
Na tvarohovou náplň:
2 tvarohy
4 lžíce cukru moučka
2 žloutky
1 vanilínový cukr
citronová kůra z jednoho citronu
2 polévkové lžíce rumu
rozinky
povidla
vejce na potření vdolečků

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si nachystám rozinky do misky a namočím je do rumu, aby byli nasáté.

  2. Pak si připravím 1. těsto tak, že všechny sypké ingredience vložím do mísy, zahřeji si polovinu šlehačky v kastrolku s cukrem a vliju do misky, do ní dám kvasnice. Pak těsto důkladně vyhnětu.

  3. V druhé míse si smíchám máslo s hladkou moukou. Na vále si vyválím 1 těsto na plát, na něj položím 2. těsto a zabalím dohromady. Nechám kynout, po půl hodině znova rozválím, zabalím a nechám kynout, tak to dělám třikrát po půl hodině.

  4. Vykynuté těsto rozdělím na čtyři díly a každý díl rozválím na placku. Z ní vykrajuji stejná kolečka, do středu každého dám trochu tvarohové náplně a zabalím. Kladu na plech, do středu každého vdolečku udělám prstem důlek, lžičkou dám povidla (kdo nemá rád tak nedá), potřu rozšlehaným vejcem a dám posýpku.

  5. Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 150°C do zlatova. Upečené vdolečky můžeme lehce zasněžit cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!