Vařený jazyk - přírodní, smažený

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 kg vepřových jazyků (4-5 ks dle velikosti)
3 l vody
1 cibule
1 palička česneku
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček černého pepře
sůl
křen
hořčice
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek.

  2. Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek.

  3. Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme.

  4. Po uvaření vyjmeme jazyky na talíř, stáhneme nožem slupku, která se odděluje od vlastního masa.

  5. Jazyk nakrájíme na plátky. Takto upravený jazyk můžeme podávat s hořčicí, křenem, chlebem nebo jej klasicky obalit v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka) a smažit jako řízek. Usmažený jazyk můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!