Vánoční vanilkové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

190 g hladké mouky
140 g másla (nebo Hery)
67 g mletých vlašských ořechů
46 g moučkového cukru
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny navážíme.

  2. Vypracujeme těsto.

  3. Kousek těsta odkrojíme a vyválíme delší váleček. Nožem pak váleček rozkrájíme a vytvoříme rohlíčky.

  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Pečeme na spodní ohřev na 160-170°C cca 3 minuty. Potom zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.

  6. Po vytažení z trouby počkáme tak 3-4 minuty a potom rohlíčky opatrně obalíme v moučkovém cukru, který smícháme s vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!