Kuřecí stehna plněná šlehanou sekanou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 - 5 kuřecích stehen nebo čtvrtek
cca 500 g ochucené šlehané sekané
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř dle chuti (nebo koření na kuře)
sůl
1 plnější lžíce másla
menší brambory, zhruba pro 4 osoby

Postup přípravy receptu

  1. Větší kuřecí stehna očistíme a do vrchní části stehen uděláme nad kostí hlubokou kapsu, kterou naplníme hotovou šlehanou sekanou (např. z Globusu). Stehna nemusíme nijak zajišťovat, náplň v kuřeti bez problémů zůstane, maximálně během pečení maličko povyleze. Stehna okořeníme a mírně osolíme, naskládáme do pekáčku s pokrájenou cibulí a česnekem, přidáme lžíci másla a podlijeme troškou vody.

  2. Pekáček zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 35-40 minut. Pak do pekáčku pod stehna nasypeme očištěné menší brambory a mírně je osolíme (dle slanosti výpeku), větší brambory můžeme přepůlit, nové brambory nemusíme loupat, stačí dobře vydrbat kartáčkem. K bramborám můžeme vložit například i snítku rozmarýnu nebo tymiánu.

  3. Pekáček již necháme odklopený a dopékáme do změknutí brambor a zezlátnutí stehen. Podle potřeby podléváme, je-li třeba a stehna přeléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!