Vánoční rybí polévka krémová

Recepty, Polévky

Suroviny

4-5 rybích hlav
rybí vnitřnosti (jikry)
celer
petržel
mrkev
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
sůl
5 housek
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Rybí hlavy očistíme (spaříme a oškrábeme), zeleninu očistíme, přidáme rybí vnitřnosti i odřezky, koření, sůl a dáme vařit (ne prudký var), než změkne zelenina.

  2. Polévku scedíme, obereme maso z hlav, vnitřností, přidáme zeleninu a vše rozmixujeme (dříve se to pasírovalo). Kdo chce, může dochutit zeleninovým bujonem. Příloha: Housky nakrájíme na kostky, přidáme máslo a lehce smažíme (dalo by se říci sušíme) než jsou křupavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!