Levandulová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

170 g cukru
200 g změklého másla
4 vejce pokojové teploty
250 g měkkého tvarohu pokojové teploty
300 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce levandulových květů, suchých nebo čerstvých
Na vymazání formy:
máslo
strouhanka
moučkový cukr na pocukrování

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme. Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme.

  2. V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli. Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí. Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!