Zelný závitek s pohankou a medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 listů zelí
100 g uvařené pohanky
100 g uzeného sýra
2 lžíce zeleniny (kukuřice a hrášku)
1 vejce
1 lžíce medvědího česneku
sůl
mletý pepř
mletý kmín
celý kmín
sádlo
na podlití1/2 hrníčku masového vývaru
Salát:
zbylé zelí
1 mrkev
1/2 cibule
1 lžíce krupicového cukru
1/2 lžičky soli
mletý kmín
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu., Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do misky. Přidáme na jemno nastrouhaný sýr, vejce, zeleninu, mletý kmín, sůl, nasekaný medvědí česnek a promícháme. Směs dáme na listy a stočíme závitky.

  2. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme závitky, posypeme je celým kmínem a na každý dáme kousek sádla. Zalijeme vývarem (já použila z polévky), zakryjeme a dusíme v troubě doměkka na 180°C.

  3. Zbylé zelí nakrájíme na jemné nudličky, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli, sůl, cukr, mletý kmín a olej. Vše rukou tak dlouho promícháváme, až nám zelí s mrkví zvláční a pustí šťávu. Podáváme s knedlíkem, nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!