Suchovské kyselé s hubami

Recepty, Polévky

Suroviny

Dobré kysané zelí - nejlépe domácí
domácí uzená krkovička
čerstvé houby
šlehačka
3 lžíce domácího sádla
sůl
nové koření
pepř barevný
hroznový list
bobkový list
trocha majoránky
2 větší cibule
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
2 větší zemáky na jemno nastrůhané
vývar
fazole - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozškvaříme sádlo, vložíme na kostky nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova a přidáme nastrouhané zemáky.

  2. Přidáme nakrájenou krkovici, zelí a čerstvé huby. Podlijeme vývarem a přidáme ostatní ochucovadla. Dusíme do měkka.

  3. Pokud dáme fazole tak je uvaříme zvlášť a lepší jsou barevné. Uvařené kyselé dle potřeby zahustíme moukou a zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!