Vafle s marmeládou, šlehačkou a ovocnou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny na 11 vaflí:
100 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
180 g másla
3 vejce
200 ml mléka
Ovocná omáčka:
1x balení zmraženého ovoce
šťáva z půlky citronu
3 PL krupicového cukru
Na dozdobení:
Co kdo rád:D
- šlehačka, marmeláda, Nutella, arašídové máslo, kakao, ovoce,...

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřete s cukrem do nadýchané pěny (šlehala jsem asi 10 minut). Otáčky snižte a přidejte jedno vejce po druhém. Vždy zašlehejte jedno vejce, a až se spojí s máslem, přidejte druhé vejce. Poté třetí vejce.:-)

  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přidejte ke směsi másla a vajec. Poté přilijte mléko. Těsto mixujte tři minuty, aby bylo krásně nadýchané.

  3. Kdo bude vafle péct v troubě, předehřeje ji na 220 °C a peče 15 minut ve středu trouby. Ve vaflovači pečte vafle dozlatova.

  4. Na jahodovou omáčku jsem si do rendlíku vysypala balení mražených jahod, přidala šťávu z půlky citronu a 3 lžíce krupicového cukru.

  5. Jakmile jahody změkly, rozmixovala jsem je dohladka tyčovým mixérem. Vařila jsem je ještě tak dlouho, dokud se šťáva nezredukovala a nezahustila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!