Brambory zapékané s ředkvičkou a cibulkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg nových malinkých brambor
100 g uzené slaniny
2 svazky ředkviček
1 svazek jarní cibulky
Zálivka:
200 ml kysané smetany
2-3 lžíce mléka
3 lžíce kremžské hořčice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zemiačky dobre umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. Scedíme a naukladáme ich tesne vedľa seba do olejom vymastenej zapekacej misky.

  2. Redkvičky narežeme na tenké plátky, cibuľky na kolieska a slaninu na malé kocky. Premiešame a navrstvíme na zemiaky.

  3. Smotanu, mlieko, soľ a horčicu rozšľaháme a zalejeme na redkvičkovú zmes.

  4. Zakryté pečieme v rúre asi 25 min. Potom odkryjeme a dopečieme.

  5. Podávame so zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!