Václavky na smetaně

Recepty, Houby

Suroviny

500 g václavek
150 ml smetany na vaření
100 g másla
1 kostka drůbeží bujón
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
2 polévkové lžíce kukuřičný škrob(hladká mouka)
citrónová šťáva
špetku cukr moučka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Václavky očistíme, nakrájíme, propláchneme, dáme do hrnce s vařící vodou a 1 minutu povaříme. Nalejeme do sítka a ještě jednou propláchneme.

  2. Máslo rozpustíme, přidáme papriku, krátce orestujeme, zalejeme asi 300 ml vody a přidáme propláchnuté václavky.

  3. Přidáme bujón, mírně osolíme, přikryjeme a dusíme 20 minut. Během dušení doléváme vypařenou vodu.

  4. Po změknutí hub přilejeme vodu (asi 1300 ml), povaříme, přidáme smetanu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Dochutíme citronovou šťávou,cukrem a dosolíme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!