Václavky na slanině s tarhoňou
Recepty, HoubySuroviny
- 250-300 g tarhoni, již uvařené dle návodu
- cca 170 g pokrájených, spařených a scezených václavek
- 1 větší cibule
- 100 g anglické slaniny, nebo moravské...
- 2-3 stroužky česneku
- olej nebo sádlo
- majoránka nebo tymián dle chuti
- sůl
- pepř mletý
Postup Václavky na slanině s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné václavky pokrájíme, vhodíme do vroucí vody, promícháme, scedíme a necháme okapat. Tarhoňu uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a dosmažíme dozlatova. Pak přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek, pepř a majoránku, přisypeme okapané václavky, promícháme a pod poklicí necháme chvíli společně dusit. Dle chuti osolíme.
Do houbové směsi přisypeme předvařenou tarhoňu, promícháme a podáváme. Podáváme například s okurkovým salátem, kyselou okurkou...