Uzená vepřová rolka z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

900 g uzené vepřové rolky
150 g vepřové šunky
150 ml sladkokyselého nálevu z okurek
1 větší mrkev
3 větší sladkokyselé okurky
2 bobkové listy
1 prolisovaný stroužek česneku
200 ml smetany na vaření
1 lžíci hladké mouky
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce.

  2. Přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou mrkev a okurky. Podlijeme okurkovým nálevem, přidáme bobkové listy a hrnec přiklopíme pokličkou.

  3. Hrnec nastavíme na II.stupeň a vaříme 3hodiny. Poté rolku a bobkové listy vyjmeme a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme.

  4. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme k rozmixované šťávě. Přidáme česnek, na drobné kousky nakrájenou šunku, uzenou rolku a opět na II.stupni vaříme ještě 1/2hodiny.

  5. Poté šťávu podle potřeby dochutíme, rolku nakrájíme na porce a podáváme s knedlíkem, nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!