Uzená houbovka s křenem

Recepty, Houby

Suroviny

200 g vařeného uzeného masa
200 g čerstvých lesních hub
2 brambory
1 cibule
100 ml mléka
100 ml sladké smetany na vaření
(světlá máslová jíška cca 2 PL):
máslo
hl. mouka
čerstvá majoránka nebo sušená majoránka
1-2 PL strouhaného křenu (nebo krenexu)
kousek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si nakrájíme na kousky a dáme vařit do půl litru osolené vody.

  2. Přibližně v polovině vařením je odstavíme.

  3. Na másle si zesklovatíme cibuli, přidáme houby, podlijeme 1 naběračkou uzeného vývaru a necháme asi 10 minut dusit.

  4. Poté přilijeme brambory i s vodou, ve které se vařily, přidáme mléko, smetanu, majoránku, jíšku a vaříme ještě 10 minut do změknutí brambor.

  5. Nakonec do omáčky vložíme prohřát pokrájené uzené maso a křen.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!