Máslové kuřátko na česneku, cibuli a rozmarýnu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 pěkné kuře
3 velké cibule
10 oloupaných stroužků česneku
1 celé máslo
rozmarýn (může se dát čerstvý, nebo sušený)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si omyjeme, z křídel uřízneme ty slabé konce (rádi se připékají), a vysušíme. Celé kuře prosolíme, prsa a stehna si rukou oddělíme od kůže a do prostorů, které nám vzniknou nacpeme oloupané stroužky česneku s polovinou cibule na půl kolečka.

  2. Do břicha dáme tu druhou polovinu cibule, dáme do pekáčku, posypeme rozmarýnem a do celého pekáčku i na kuře naskládáme kousky rozřezaného másla, přikryjeme a dáme péct do horké trouby.

  3. Po 35 minutách pekáč vyndáme, kuře přelijeme výpekem z másla a celé posypeme 2 cibulemi, které si nakrájíme na měsíčky a opět přikryté pečeme dál 20 minut a po této době odklopíme pekáč a kuře necháme dopéct ještě 15-20 minut a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!