Utopenci s křenem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

16 krůtích špekáčků (nebo telecích párků)
6 větších cibulí
1 zelená sladká paprika
strouhaný křen
feferonky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nálev - 0,4 l vody 0,4 litru octu, 4 zrníčka pepře, 6 zrníček nového koření, 2 PL soli, 2 hřebíčky, 4 jalovce, 4 bobkové listy, špetka zázvoru, anýzu, fenyklu, tymián.

  2. Postup - špekáčky oloupat, rozpůlit, okořenit, opaprikovat, vložit do nich kolečka cibule, strouhaný křen, na nudličky nakrájenou papriku a spojit špejlí.

  3. Zbytek cibule sypeme mezi špekáčky když je natěsno ukládáme do nádoby, nejčastěji do velké zavařovačky nebo do kameňáčku.

  4. Po dobrém utěsnění ještě zajistíme, aby obsah po zalití nevyplaval.

  5. Zaléváme teplým, ne však horkým nálevem až po vrchní vrstvu cibulky, pak na nálev nalijeme olej asi v centimetrové vrstvě, ten jednak zabrání odpařování a jednak uzavře přístup vzduchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!