Ruský trhaný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto...
300 g hladké mouky
150 g cukru krupice
200 g másla
2 vejce
40 g kakaa
1 prášek do pečiva
...Nápln...
120 g cukru krupice
3 vejce
500 g tvarohu
200 g šlehačky
1 vanilkový cukr
špetka soli
70 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a prášek do pečiva smícháme a dáme do větší misky.

  2. Přidáme cukr a prosáté kakao, vše promícháme.

  3. Máslo a vejce přimícháme a pak na pracovní desce těsto dodělíme. 1/4 těsta dáme stranou a zbytek dáme do dortové formy a zvedneme okraje.

  4. Máslo a cukr vyšleháme, přidáme tvaroh a promícháme.

  5. Pak přidáme šlehačku a opatrně zamícháme do tvarohu.

  6. Nakonec přidáme vejce, sůl a vanilkový cukr.

  7. Promícháme el. šlehačem aby se vše pěkně spojilo a nalijeme na těsto.

  8. Zbytek těsta natrháme na náplň a dáme do trouby péct na 180°C zhruba hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!