Ruský trhaný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto...
- 300 g hladké mouky
- 150 g cukru krupice
- 200 g másla
- 2 vejce
- 40 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
- ...Nápln...
- 120 g cukru krupice
- 3 vejce
- 500 g tvarohu
- 200 g šlehačky
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 70 g másla
Postup Ruský trhaný koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku a prášek do pečiva smícháme a dáme do větší misky.
Přidáme cukr a prosáté kakao, vše promícháme.
Máslo a vejce přimícháme a pak na pracovní desce těsto dodělíme. 1/4 těsta dáme stranou a zbytek dáme do dortové formy a zvedneme okraje.
Máslo a cukr vyšleháme, přidáme tvaroh a promícháme.
Pak přidáme šlehačku a opatrně zamícháme do tvarohu.
Nakonec přidáme vejce, sůl a vanilkový cukr.
Promícháme el. šlehačem aby se vše pěkně spojilo a nalijeme na těsto.
Zbytek těsta natrháme na náplň a dáme do trouby péct na 180°C zhruba hodinu.